Thursday, April 8, 2010

About Zhariff





Zhariff dah start fisioterapi 2/4 hari tu
selama sejam..tp dia melalak stengah jam
buat fisio 10 min je
Zhariff mmg kuat menangis..asik nak gayut aje..mane tahan beb!
Sejak buat fisio, Zhariff nmpk ok sket..dah mau nak main2
ketawa2..tp ttp suka nangis!!!
mmg kdg2 rasa ilang sabar bila dia buat perangai pg2.
aku kelam kabut nak p keja, dia sebuk nak nangis
nangis bkn sikit2..tp nangis cam kena dera.
kalau dia tdo dlm buai pun,even buai letrik,
dia still need my hand over his body
asal dia lena n aku angkat tgn,dia start melalak
smpai la dia betul2 lena..baru leh angkat.
tu pun dia tdo tak lama..15-30 minit
paling lama 1 jam..

skrg cuti2 pun rasa cam tak sempat nak kemas bilik
nak cuci bilik air semua
time dia tdo la nak buat semua keje,dah la tdo kejap2
mmg terasa sgt penat sbb masa jaga iman,dia sgt senang di jaga
so aku sgt terasa perbezaannya
nasib baik mama ada membantu
malam2 pulak mmg hubby take over jaga iman,tdokan iman
sbb ibu biasanya leboh tertdo ngan zhariff dlm bilik
tak sempat dinner pun
sori abang..i am so tired!

Iman...
ibu harap iman faham
adik need more attention from me...
iman budak cerdik,budak pandai,budak pintar
iman leh jaga diri bila besar nnt
n ibu harap iman jaga adik sama kalau ibu ngan papa takde
iman harapan ibu..
ingat pesan ibu supaya iman sayang adik smpai bila2
adik perlu kasih sayang dari iman..

5 comments:

izz said...

bambam nye zhariff!!! moga2 perkembangan zharif makin baik... insyaAllah.. akk doakan sama yer...take care!

izz said...
This comment has been removed by the author.
mumof2heroes said...

alhamdulillah..semoga lebih byk perkembangan positif lepas ni..keep us updated. We'll pray for zhariff!

zamzurina zulkafli said...

go zhariff go...mak long sentiasa mendoakan yg terbaik buat zharif.....budak pandai mmg mencabar sikit ella....sabar ye...

iLa said...

thanx.penyakit dia penyakit genetik.mmg takde ubat
cuma mampu berdoa yg ujian darah dia negatif event most of the simptom was there..